scroll

Forum Dirigieren

Het Forum Dirigieren van de Duitse Muziekraad (vroeger Dirigentenforum genoemd) werd opgericht voor getalenteerde dirigenten en ondersteunt zowel jonge orkest- alsook koordirigenten bij hun ontwikkeling. Artistieke ontmoetingen van de jonge generatie met nationaal en internationaal gerenommeerde dirigenten en orkesten is de centrale taak van het Forum Dirigieren. Daarnaast worden workshops georganiseerd over carrièreplanning, public relations, enz. Ook de organisatie van de “Deutscher Dirigentenpreis”, die Martijn in 2021 won, is in handen van het Forum Dirigieren.

Sinds 2018 is Martijn lid van het Forum Dirigieren en volgde hij cursussen bij Gabriel Feltz, Pavel Baleff, Simone Young, Marko Letonja en Enrico Delamboye. Hij dirigeerde de Dortmunder Philharmonimker, het WDR Funkhausorchester, de Bremer Philharmoniker en het Staatsorchester Rheinische Philharmonie Koblenz.

In juni 2021 werd hij opgenomen in het exclusief dirigentenroster genaamd  “Konzertförderung Forum Dirigieren” (voorheen “Maestros von Morgen”).