scroll
16 januari 2023

Debuut in Györ en Palermo

16 januari 2023

Debuut in Györ en Palermo

Na twee succesvolle en veelgeprezen producties in België met Symfonieorkest Vlaanderen en het Antwerp Symphony Orchestra vervolgt Martijn 2023 met twee internationale debuten. Op 23 en 24 januari 2023 leidt hij het Győr Philharmonic Orchestra in de Hongaarse steden Győr en Sopron. Daarna reist hij naar Sicilië om in Palermo het Orchestra Sinfonica Sicliana te dirigeren.

In Győr dirigeert hij het grote symfonisch gedicht Pohádka van Suk, naast Strauss’ concerto voor hobo waarin zijn broer, Balder Dendievel, de solopartij zal spelen. Het programma wordt vervolledigd met Mendelssohns Hebriden-ouverture. Dit concert is zijn debuut in de Hongaarse muziekscene, en zal worden uitgezonden door de Hongaarse klassieke radio.

 

In Sicilië heeft Martijn in beide helften van het concert twee nationale scholen tegenover elkaar gezet. In het eerste deel komen de Armeense componisten Khachaturian en Arutiunian aan bod, waarvan respectievelijk het trompetconcerto en het Adagio uit het ballet Spartacus te horen zullen zijn. Na de pauze voert het Siciliaanse orkest de Symfonie nr. 7 van Dvořák uit.