scroll
18 juli 2023

Martijn wordt Chefdirigent van de Hofer Symphoniker

Op 14 juli maakten artistieke intendant Cora Bethke en zakelijk leider Oliver Geipel bekend dat Martijn vanaf seizoen 2024/25 chef-dirigent wordt van de Hofer Symphoniker. Zijn initiële contract heeft een looptijd van vier jaar.Martijn is al sinds 2021 regelmatig te gast bij het symfonieorkest van de stad Hof, dat zich ook als orkest van de regio Oberfranken profileert. Na het concert op 11 november 2022 heeft de orkestraad in een brief aan de intendant hun wens duidelijk gemaakt, dat Martijn de volgende chef-dirigent van het orkest zou worden. De functie van chef-dirigent van de Hofer Sympohniker was al meer dan 20 jaar vacant.

Het komende seizoen verzorgt hij als toekomstige chef-dirigent reeds een concert met werken van Scandinavische en Baltische componisten, dat zal worden opgenomen door Deutschlandfunk Kultur. De Israëlische violist Vadim Gluzman zal het vioolconcert Distant Light van Pēteris Vasks uitvoeren. Tijdens het slotconcert van het seizoen 2023/24, waarin ook de jonge violiste Liya Petrova te horen zal zijn, dirigeert hij o.a. The Planets van Gustav Holst.

Martijn opent zijn eerste seizoen als chefdirigent met de Manfred-Symfonie van Pjotr Tsjaikovski. Andere hoogtepunten van het seizoen 2024/25 zijn Symfonie nr. 5 van Ralph Vaughan Williams en de Duitse première van het pianoconcerto van de Britse componiste Doreen Carwithen met Alexandra Dariescu als soliste. Verder staat Bachs h-Moll-Messe op het programma.