scroll
26 april 2024

Symfonieorkest Vlaanderen benoemt Martijn tot chefdirigent

Martijn Dendievel treedt vanaf januari 2026 als chef-dirigent aan bij het orkest dat in residentie is in Muziekcentrum De Bijloke Gent. Hij is sinds 2022 Associate Conductor, en daarvoor was hij vier jaar lang als assistent-dirigent bij het orkest werkzaam.
“Het is dankzij Symfonieorkest Vlaanderen dat ik vandaag sta waar ik sta als dirigent. De feedback, steun en open conversaties met alle leden van het orkest hebben mij tot een betere dirigent en tot een beter mens gemaakt. Ik kijk enorm uit naar de toekomst met dit orkest.”

“Ik beschouw Martijn als een van de revelaties van de internationale klassieke muziekwereld en ben trots op zijn benoeming als toekomstig chef-dirigent. Symfonieorkest Vlaanderen is in volle transitie. We innoveren onze programmering om zo onze
maatschappelijke impact te vergroten. Martijn symboliseert waar Symfonieorkest Vlaanderen voor staat: trots op onze herkomst, bijzonder ambitieus, benaderbaar, breed geïnteresseerd en met een open blik op de wereld. Op basis van het stevige muzikale fundament dat door Kristiina Poska is gelegd, kan Martijn nu verder bouwen.”

Komend seizoen komt Martijn terug bij Symfonieorkest Vlaanderen met een programma met muziek van Suk, Ravel, Humperdinck en Ives, samenm met actrice Maaike Cafmeyer.