scroll
27 oktober 2023

Martijn valt in voor Michael Sanderling

Slechts vijf weken na zijn laatste concert met Philzuid (voorheen philharmonie zuidnederland) op het Musica Sacra Festival Maastricht, keert Martijn terug voor een mini-tournee door Nederland met violiste Arabella Steinbacher, met onder meer een concert in het Amsterdamse Concertgebouw.

Twee dagen voor het begin van de repetities werd Martijn gevraagd in te vallen voor Michael Sanderling, met behoud van het programma in de eerste helft. Na Smetana’s De Moldau krijgt het orkest gezelschap van stervioliste Arabella Steinbacher voor Bruchs eerste vioolconcert in g klein. In de tweede helft van het concert staat nu Dvořaks Symfonie nr. 7 op het programma, die Martijn onlangs dirigeerde tijdens de seizoensopeningsconcerten van Symfonieorkest Vlaanderen.

Deze serie is zijn zevende productie met het orkest uit Eindhoven en Maastricht. Eerdere hoogtepunten waren een openlucht operagala in ‘s-Hertogenbosch, een tv-productie van Howard Blake’s The Snowman en een live-stream concert met HK Grubers Frankenstein!!